2011. október 5., szerda

Galériaépítés a gyerekszobába képekben

Nagyon kicsi ez a lakás ennyi embernek.... :) Kitaláltuk, hogy építünk a lányok szobájába egy szuper galériát, amivel megnöveljük a helyet. Ha ők odafenn alszanak, akkor nem foglal helyet az ágyuk a szobában. Nekifogtunk hát és megcsináltuk. :)
Köszönet érte Zoli barátainak, mert a galéria vázát a kezdetekkor ők segítettek Zolinak elkészíteni. Utána már könnyű dolgunk volt.... :)
Az általunk épített galéria előtt egy régi, 1996-os Ikeás galériaágy volt a lányok szobájában kicsit átalakítva. Pl. létra helyett ez a lépcsős tároló volt a feljáró. A két nagylány odafenn aludt együtt. A lépcső mellett két ruhásszekrény volt a térbe állítva, egymással szembe és párhuzamosan és ezeket egy, a mennyezetről lelógó függönnyel takartuk el. Olyan volt, mint egy gardrób.

Ez volt az eredeti, régi galériaágy
Már kész a váza a galériának, most már csak szépítgetni kell... :)

Az olcsóság kedvéért sajnos nem fából, csak osb lapból készült a "korlát" ablakokkal
Meg van a "fal" váza. Még mindig a fém összecsukható létrán járunk fel... :)
A csúnya osb lapot tapétával vontuk be.
Végre elkészült a feljáró is.
Kész lett-szép lett. :) Ablakkeretek készültek és kis táblák jelzik, hogy odafönn melyik birodalom kié.
Jó kis munka volt, de ez egyértelműen Zoli érdeme. Én csak kitaláltam, hogy mi hogyan és hol legyen, de ő dolgozott vele, hogy az meg is valósuljon. :)

3 megjegyzés:

  1. Szia! Hasonlóra gondolok én is, és nagyon megörültem a kész ötletnek! Tavasszal azt hiszem megvalósítjuk mi is! Bár az ágyhúzás az nem megy túl egyszerűen ugye? Vagy azt megtudják csinálni a lányok? Kb milyen méretű a galéria felső része? Mármint a szélessége?

    Nekem is van három lányom és egy nagyfiam. A gyerekeim 12, 9,5,2 évesek, a három kicsi a kislány, és tavasztól lesznek egy szobában, muszáj helyet csinálnunk! :) ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Először is szívből gratulálok a gyerekekhez! :)
      A galériát nálunk is inkább a kényszer szülte, de azért a lányok játszani is nagyon szeretnek rajta! A méretei: 140cm széles és 420cm hosszú. Alatta 170cm magasságú hely van, felül pedig kb 90 cm. Ez nem túl sok, de egy felnőtt is elfér ülve rajta. Szívből ajánlom bárkinek, hogy építsen saját galériát, mert megcsináltatni horror összeg.
      Az ágyhúzással kapcsolatban őszinte leszek: én szoktam csinálni az ágynemű cserét, de bevetni a lányok szokták az ágyukat, azt meg tudják csinálni maguk. Egy dologra viszont nekünk is nagyon oda kellett figyelnünk. Nálunk a legkisebb leányzó most 18 hónapos és viszonylag magasra szereltük amiatt a létra első fokát, hogy ő ne tudjon felmászni még egyedül rajta.
      Szívesen válaszolok, ha van esetleg még kérdésed, vagy majd akkor, ha elkezditek, és lesz kérdés!
      Minden jót kívánok Nektek!

      Törlés
  2. Kedves Reki!

    Nagyon tetszik a galéria, gratulálok!
    Nekünk egy 16m2 nagyságú és kb 260 cm magas gyerekszobánk van és ott kell kitalálnom valamit, hogy előbb kor, majd nemek szerint is szét tudjam őket szedni. Hárman vannak, négy és fél a fiam, három éves a lányom és 8 hetes a babánk (fiú). Gondolkodunk kétszemélyes galériában, eleinte a kicsi aludna lent, majd a lányunk. Nálatok alszik valaki a galéria alatt? Láttam a függönykarnist, esetleg leválasztottátok függönnyel kuckónak? Fent az ablakok adnak elég fényt? Alulról az ágyrácsot látni? Az osb lap a plafonhoz, vagy a falhoz rögzítve van? Milyen vastagságú? És még egy dolog, ami most jutott eszembe: a régi szerkezetet (ágy és lépcső) el akarjátok adni? És ha igen, mennyiért?
    Válaszodat előre is köszönöm. Eszter

    VálaszTörlés