2011. június 21., kedd

A nagy Homokozó projekt!

Ahogy egyre melegebb lett az idő, és egyre több időt töltöttünk a kertben elkezdtük érezni, hogy szükség lenne egy homokozóra.
Osztottunk, szoroztunk, megnéztük, hogy milyen maradék anyagaink vannak, és egy szép, napsütéses délutánon nekiálltunk homokozót építeni. Nagyjából elkészült, a teteje még nincs kész, mert az majd végleges formájában felnyitható lesz, most csak rá van téve egy fa lap, és még nem készültek el a dekorációk sem, mert tervezek még festeni néhány dolgot rá. :)
Fényképes dokumentáció:
Rengeteg kőtörmeléket ástunk ki a földből, ezeket el kellett tűntetni valahová, így ezekkel töltöttük meg a beton támfalelemeket.

Aztán szépen bedöngöltük a tetejüket földdel.

Bele is raktuk a homokot, és gyorsan ki is próbáltuk. :)

Lassan elkészült az ülőke körben a betonelemekre, egységes színt is kapott, illetve a felső elemre a lányok kedvéért festettünk egy főzőlapot! :) Ez nagyon jó ötletnek bizonyult! Nagyon szívesen játszanak vele.
A homokozó elkészülte után kialakítottunk két lépcsőfokot és leraktunk néhány terméskövet lépőkőnek, majd elvetettük a fűmagot, ami lassan-lassan elkezdett nőni. Hát ilyen lett:

Lassan kinő majd a fű is:

Még tervbe van véve, hogy ültetünk levendulát, rozmaringot, bazsalikomot, és van már paradicsom és paprika palántánk is, ami szintén várja, hogy végleges helyére kerüljön.
Egyik éjszaka megengedtük a lányoknak, hogy kint aludjanak a kertben. Annyira vágytak rá! A homokozó tetején ágyaztunk meg nekik, és a napernyőből csináltunk baldachinos sátrat. :)

Nem az eső esett, csak meglocsoltam a fűmagokat. :)
És aztán reggel kint ébredtek:
Jó kis móka volt. Zseblámpázás, meg minden..... :)))
Növöget a fű:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése